Religijność chrześcijan galijskich w II wieku : (na przykładzie ośrodków kościelnych w Lyonie i Vienne) - Śrutwa, Jan (1940- ). (2004)
1. Rzut oka na przebieg wydarzeń w 177 roku. 2. Wiara chrześcijan galijskich. 3. Zachowania moralne przed wybuchem prześladowania. 4. Postawa chrześcijan poddanych cierpieniu.
Tytuł nagłówkowy.
Tytuł streszczenia: La religiosità dei Cristiani in Gallia nel II secolo.
Streszczenie w języku włoskim.
Keywords: 101-200; Kościół wczesnochrześcijański; Męczeństwo (religia); Galia (kraina historyczna); Artykuł z pracy zbiorowej