Matura 2006 ustna prezentacja z języka polskiego / producent Ryszard Wojciul ; przygot. i oprac. prezentaji maturalnych Magda Rud ; przygot. materiału audiowizualnego Monika Klonowska. - Rud, Magdalena; Klonowska, Monika (psychologia) (Agora : Artobus, 2005)
Podstawy autoprezentacji, trzy przykładowe prezentacje maturalne, reguły i kryteria oceny ustnej matury z języka polskiego.