12 der schönsten Ansichten von Gotenhafen in echter Fotografie. (Verlag Julius Simonsen, 1939)
12 fotografii przedstawia: Halę Targową, Gate Berlin, Skwer Kościuszki, molo, port, budynek dyrekcji zarządu portu, widok ogólny i ulicę Świętojańską w Gdyni w okresie II wojny światowej.