Miłość i bezpieczeństwo wolne od bólu : refleksje na temat śmierci i żałoby dzieci w szkole / Bogusław Stelcer, Bogusław Block. - Stelcer, Bogusław
Zakres i treść: kategoria przywiązania i nowy sposób myślenia o osieroceniu, rozwój psychiczny dziecka i związany z nim sposób rozumienia śmierci, umierające dziecko w szkole, ocena radzenia sobie z chorobą przez dziecko, nauczyciel wobec problemu śmierci w szkole, chory nastolatek, rodzice umierającego dziecka, przewlekła choroba w domu a problemy w szkole, zasoby własne osoby niosącej pomoc umierającemu.