Danzig Rathaus Sternwarte u[nd] St. Marien (s. n., 1928)
Widok Głównego Miasta z Wyspy Spichrzów. Na pierwszym planie dach Domu Przyrodników z obserwatorium astronomicznym, widoczne wieże kościoła NMP (z rusztowaniami) i Ratusza Głównego Miasta.