[Afisz teatralny. Incipit] Słowik baśń Andersena w pięciu odsłonach - Teatr Łątek (Gdańsk). (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1951)
Afisz informujący o przedstawieniu 19.12.1951 r. Adaptacja sceniczna: Hanna Januszewska i Ewa Totwen, opracowanie plastyczne: Olga i Ewa Totwen, muzyka: Stanisław Prószyński.
Keywords: Teatr Łątek (Gdańsk) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Teatry -- Polska -- 1945-1970 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.