Ex Libris Otakar Hradečny / Tadeusz Cieślewski. - Cieślewski, Tadeusz (1895-1944) ([wydawca nieznany], 1942)
Ponad otwartą księgą zabytkowe kamieniczki, nad nimi otwarta księga w płomieniach. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Otakar Hradečny.