Madame Brandes als Ariadne - Liebe, Gottlob August (1746-1819).; Kraus, Georg Melchior (1737-1806). ([Niemcy], 1780)
Przedstawia portret aktorki Marthe (Mme) Brandes.
U dołu pod kompozycją tytuł-podpis: Madame Brandes als Ariadne.
U dołu pod kompozycją sygnatura autora pierwowzoru oraz autora: G. M. Kraus del., G. A. Liebe fc.
Data i miejsce powstania na podstawie działalności autora.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 18 w