Ostseebad Bohnsack Freie[stadt] Danzig Photo Johannes Schützmann. - Schützmann, Johannes (Photo Johannes Schützmann, Danzig Alte Sorge 10, 1929)
Pocztówka trzy kompozycyjna przedstawia: kościół w Sobieszewie, przeprawę promową oraz rybaków z Wyspy Sobieszewskiej, ok. 1935 r.