[Afisz. Incipit:] Dyrekcja Państwowej Szkoły Położnych w Gdańsku ... zawiadamia, że z dniem 1. IV. 1955 roku rozpoczyna przyjęcie dokumentów kandydatek ... ([wydawca nieznany], 1955)
Afisz informujący o rekrutacji wraz z warunkami przyjęcia.