Medal. Armia Krajowa Batalion Zośka 1943-1983. - Światowy Związek Żołnierzy Armii Krajowej ([Waeszawa] : [Światowy Związek Żołnierzy Armii Krajowej], 1983)
Medal. Awers: na tle ceglanego muru trzy emblematy: po środku znak Batalionu "Zośka". z lewej Krzyż Virtuti Militari, po prawej znak Grup Szturmowych Szarych Szeregów, napis: Armia Krajowa Batalion Zośka. Rewers: Na tle muru Znak Polski Walczącej, z boku napis: Wrzesień 1943-1983, u dołu: 40-Rocznica Utworzenia Batalionu Kedywu KG.
Tytuł utworzony przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie siedziby emitenta.
Nazwa wydawcy na podstawie działalności emitenta.
Data na podstawie inskrypcji na medalu.
Keywords: 1901-2000; 1945-1989; Medale; Polska; Obiekty trójwymiarowe