[Afisz. Incipit] Odział Gdański P.T.F. zawiadamia, że dnia 19 marca 1955 r. ... odbędzie się ... odczyt z cyklu: "Od odkrycia radu do budowy reaktora atomowego" ... / Polskie Towarzystwo Fizyczne - Oddział Gdański. ([wydawca nieznany], 1955)
Afisz informujący o odczycie pt. "Reakcje jądrowe", który wygłosił prof. dr I. Adamczewski w Auditorium Maximum Politechniki Gdańskiej.