Widok z wieży Kościoła Najświętszej Marii Panny na ruiny ulic Mariackiej i Świętego Ducha - Bogacz, Adam (fotografia) (Gdańsk, 1952)
Przedstawia widok ogólny Gdańska w trakcie odbudowy, ujęcie z wieży kościoła Najświętszej Marii Panny w kierunku wschodnim, widoczne ruiny pomiędzy ulicami Świętego Ducha a Chlebnicką, m. in. ruiny ulicy Mariackiej i Wyspy Spichrzów, odbudowa Domu Przyrodników, około 1952 r.
Tytuł i data długopisem na rewersie.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Ulice -- Polska -- Gdańsk -- 1945- -- fotografie; Ruiny -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie