Pałac Sapiehów na Antokolu / J. Hoppen. - Hoppen, Jerzy (1891-1969) (1927)
Przedstawia fragment pałacu Sapiehów na Antokolu. Na pierwszym planie, po lewej stronie, grupa mężczyzn i kobiet, w strojach XVIII- wiecznych, oddaje się pogawędce.