Ex Libris [!] Wojewódzka Biblioteka Publiczna im [!] A. Asnyka w Kaliszu - Kościelniak, Władysław (1916-2015).; Wojewódzka Biblioteka Publiczna im. Adama Asnyka (Kalisz). ([Kalisz : s.n.], 1976)
Dwie owalne ramki: w mniejszej, u góry - portret Adama Asnyka, w większej - nazwa instytucji; w dolnej części - napis "Ex Libris".
Autorstwo ustalone na podst. katalogu wystawy "Ekslibrisy polskich bibliotek publicznych 1945-1978" (s. 19); miejsce powst. wg http://www.info.kalisz.pl/biograf/wlkoscielniak.htm.
Na rewersie oł. rok powst.
Odb. w kolorze zielonym.
Ekslibrisy polskich bibliotek publicznych 1945-1978 : katalog III Ogólnopolskiej Wystawy 7-16 maja 1979 / Dzielnicowa Biblioteka Publiczna im. Bolesława Krzywoustego Wrocław - Psie Pole. Łódź, 1979
Keywords: Ekslibrisy bibliotek -- Polska -- 1945-1990.