Życie duchowe Maryi świadectwem o Jezusie / Adam Rybicki. - Rybicki, Adam (1967- ).
1. Maryja jako świadek, który "widział, słyszał i dotykał Jezusa". - fundament historyczny: Maryja obecna przy Jezusie. - fundament psychologiczny: Maryja - świadek zaangażowany. - fundament pneumatologiczny: Maryja - napełniona Duchem świadectwa. 2. Życie duchowe Maryi - świadectwem o Jezusie. - wiara Maryi - świadectwem. - nadzieja Maryi - świadectwem o Jezusie. - miłość jako uległość Jezusowi i podjęcie misji współcierpienia.