Życie duchowe Maryi świadectwem o Jezusie - Rybicki, Adam (1967- ). (2004)
1. Maryja jako świadek, który "widział, słyszał i dotykał Jezusa". - fundament historyczny: Maryja obecna przy Jezusie. - fundament psychologiczny: Maryja - świadek zaangażowany. - fundament pneumatologiczny: Maryja - napełniona Duchem świadectwa. 2. Życie duchowe Maryi - świadectwem o Jezusie. - wiara Maryi - świadectwem. - nadzieja Maryi - świadectwem o Jezusie. - miłość jako uległość Jezusowi i podjęcie misji współcierpienia.
Tytuł nagłówkowy.
Tytuł streszczenia: Vita spirituale di Maria come la testimonianza su di Gesù.
Streszczenie w języku włoskim.
Keywords: Mariologia; Teologia duchowości; Teologia katolicka; Cnoty teologiczne; Artykuł z pracy zbiorowej