Strohdeich Ansicht der vordersten Fußgängerbrücke. (1913)
Widok z Bastionu Młyńskiego (Braun Ross) w kierunku płn.-wsch. Po lewej mostek dla pieszych, po prawej mur oddzielający Motławę od fosy, za murem widoczna w oddali wieża ciśnień na Przeróbce. Na wprost karczma Wasserbär, 1913 r.