Ausstellung für Verwundeten u. Krankenfürsorge im Kriege - Behrens, Peter (1868-1940). (Hannover ; Berlin : [s.n., 1915)
Plakat inf. o wystawie w gdańskiej Sporthalle (dziś znajduje tam się Opera Bałtycka) od połowy września do października ca 1915 r. pośw. opiece rannych na froncie żołenierzy.
Na plakacie logo autora P wpisane w B.
Keywords: Wojna światowa (1914-1918) -- plakaty; Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- druki ulotne