M. Daniel Gradius - Bernigeroth, Johann Martin (1713-1767). ([Lipsk], 1713)
Przedstawia portret stojący w półpostaci pastora Daniela Gradiusa (1669-1713).
U dołu pod kompozycją inskrypcja: M. Daniel Gradius, Dantisc. Pastor ad Aed. D. Mariae Aet. (...).
U dołu poniżej kompozycji, w prawym rogu sygnatura autora: J. M. Bernigeroth sc.
Miejsce i czas powstania według działalności autora i portretowanego.
Keywords: Portrety -- Niemcy -- 17 w