Ex Libris Dr. Med. Arthur Bräuer - Reinhardt, Fritz (1897-1970).; Bräuer, Arthur (1899-1972). ([Basel] : [wydawca nieznany], 1959)
Waga, na jednej szali siedzi kościotrup, na drugiej są książka i butelka, napis u góry: Ex Libris, u dołu: Dr. Med. Arthur Bräuer. Sygnatura artysty F. R. w obrębie kompozycji. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty, miejsce wydania i data.
Keywords: Ekslibrisy lekarzy; Ekslibrisy -- Szwajcaria -- 1945-1970.