"Kraków - ul. Kanoniczna" - Wiszniewski, Kazimierz (1894-1960). ([Kraków], 1957)
Przedstawia fragment ulicy Kanonicznej w Krakowie.
Miejsce powstania według działalności autora.
Pod polem kompozycji ołówkiem: "Kraków - ul. Kanoniczna"/ oryg. - drzeworyt 1957 r. (po lewej) i podpis autora (po prawej).
Keywords: Grafika -- Polska -- 1945-1970.; Kraków (Polska) -- w sztuce