[Sierpień 80 : przy bramie głównej Stoczni Gdańskiej] / fotografia Bogusław Nieznalski. - Nieznalski, Bogusław (1948-2014) (1980)
Przedstawia robotników trzymających model Pomnika Poległych Stoczniowców i pokazujących go ludziom stojącym za główną bramą stoczni gdańskiej, sierpień 1980 r.