[Sierpień 80 : przy bramie głównej Stoczni Gdańskiej] - Nieznalski, Bogusław (1948-2014). (Gdańsk, 1980)
Przedstawia robotników trzymających model Pomnika Poległych Stoczniowców i pokazujących go ludziom stojącym za główną bramą stoczni gdańskiej, sierpień 1980 r.
Autor według pieczątki na rewersie. Data i tytuł według przedstawienia.
Keywords: Stocznia Gdańska -- strajk (1980) -- fotografie; Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Pomniki -- Polska -- Gdańsk -- 1945- -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie