Ex Libris Wacława Pryta A. G. - Gołębniak, Antoni (1917-1988) (1951)
Przedstawia fragmenty antycznej architektury i rzeźb, u góry napis: Panta Rei, u dołu: Ex Libris Wacława Pryta. Sygn. aut. w obrębie kompoz.