William Szekspir - Poskromienie złośnicy : Komedia w 5 aktach = (Taming of the Shrew) / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1959)
Program teatralny premiery w Teatrze Kameralnym w Sopocie 30.05.1959 r. Reżyseria: Teresa Żukowska, scenografia: Janusz Adam Krassowski, muzyka: Zdzisław Maklakiewicz.