William Szekspir - Poskromienie złośnicy : Komedia w 5 aktach = (Taming of the Shrew) - Teatr Wybrzeże (Gdańsk). (Gdańsk : Teatr Wybrzeże, 1959)
Program teatralny premiery w Teatrze Kameralnym w Sopocie 30.05.1959 r. Reżyseria: Teresa Żukowska, scenografia: Janusz Adam Krassowski, muzyka: Zdzisław Maklakiewicz.
Keywords: Teatr "Wybrzeże" (Gdańsk); Teatr Wybrzeże (Gdańsk) -- programy; Program teatralny; Programy teatralne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.; Druki ulotne -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970.