Ex Bibliotheca RD [Danuty Rymarskiej] - Krzywka, Ryszard (1925-2009).; Rymarska, Danuta (1928-1981). ([S.l., 1957)
Na tle kurtyn dwie maski, monogram RD i bukiet kwiatów, wzdłuż lewej krawędzi napis: Ex Biblioteca.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko aut., data i dedykacja dla właścicielki.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.