Twórcom Hymnu Narodowego gen. Józef Wybicki gen. Henryk Dąbrowski. ([Mennica Państwowa], 1987)
Medal. Awers: Dwa popiersia lekko w lewo, napis wzdłuż krawędzi: Twórcom Hymnu Narodowego/Gen. Józef Wybicki Gen. Henryk Dąbrowski. Rewers: Wieniec, po środku Orzeł pod koroną, po bokach daty: 21 VII 1797-21 VII 1987, niżej napis: Hasłem Wszystkich Zgoda Będzie I Ojczyzna Nasza.