Studnia Neptuna - Nowaliński, Karol (1935- ). (Gdańsk, 1980)
Przedstawia Fontannę Neptuna w Gdańsku, ujęcie z bliska, około 1985 r.
Autor i tytuł ołówkiem na rewersie. Data według przedstawienia i inwentarza PAN BG.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Fontanny -- Polska -- Gdańsk -- fotografie; Neptun (bóstwo rzymskie) -- w rzeźbie -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie