Budynek Gdańskiej Kasy Oszczędności R. Th. Kuhn. - Kuhn, Rudolf Theodor (1842-1900) (1890)
Przedstawia budynek Gdańskiej Kasy Oszczędnościowej przy ul. Stągiewnej 33/34. Ujęcie z Zielonej Bramy, widoczny zwodzony Most Zielony, ok. 1895 r.