Stworzenie a monoteizm trynitarny / Bernard Pottier ; tł. Lucjan Balter. - Pottier, Bernard (1953- )
1. Jedność dwóch traktatów. 2. Profetyczne twierdzenie monoteizmu. 3. Stworzenie "ex nihilo a Deo" mocą słowa. 4. Trójca Święta.