Stworzenie a monoteizm trynitarny - Pottier, Bernard (1953- ); Balter, Lucjan (1936-2010) (2000)
1. Jedność dwóch traktatów. 2. Profetyczne twierdzenie monoteizmu. 3. Stworzenie "ex nihilo a Deo" mocą słowa. 4. Trójca Święta.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Trójca Święta; Stworzenie świata; Artykuł z pracy zbiorowej