Z ruin Gdańska. Północny fragment kościoła N. M. Panny z kaplicą królewską / St. Rolicz. - Rolicz, Stanisław (1913-1997) ([nakładem własnym autora], 1946)
Przedstawia ruiny Kościoła Mariackiego i Kaplicy Królewskiej w Gdańsku.