[Projekt pomnika]. (1801)
Przedstawia projekt pomnika. Na cokole dwa miecze, ozdobione przy głowicach wieńcami laurowymi, flankując nieczytelny tekst pośrodku. Powyżej gzymsu dwa orły. Na szczycie kolumny posiąg Geniusza Sławy stojącego jedną nogą na kuli.