Prawo dziecka do uczestnictwa w życiu publicznym / Anna Śledzińska-Simon. - Śledzińska-Simon, Anna
Zakres i treść: dziecko jako podmiot praw i wolności o charakterze politycznym, prawa i wolności polityczne dzieci w świetle Konwencji, prawa i wolności polityczne dzieci w świetle dokumentów Rady Europy, prawa i wolności polityczne dzieci w świetle Konstytucji RP.