[Kardynał Wyszyński w Gdańsku] / Artysta Fotografik Janusz Uklejewski. - Uklejewski, Janusz (1925-2011) (ulica Śląska 55/3, 1959)
Przedstawia Kardynała Stefana Wyszyńskiego, witanego w przez gdańszczan na placu przy kościele Mariackim. Obok kardynała stoją biskup Edward Nowicki oraz biskup Antoni Baraniak, w tle zabudowania ulicy Św. Ducha, styczeń 1958 rok.