Przygotowanie Kościoła do obchodu Wielkiego Jubileuszu Roku 2000 kluczem do zrozumienia pontyfikatu Jana Pawła II / Waldemar Seremak. - Seremak, Waldemar (1953- ).
1. Chrześcijański sens czasu i historii według Jana Pawła II. 2. Geneza inicjatywy Jana Pawła II i promocja przez niego obchodu Wielkiego Jubileuszu Roku 2000. 3. Cel przygotowań do Wielkiego Jubileuszu Roku 2000. 4. Papieski program przygotowań Kościoła do Wielkiego Jubileuszu Roku 2000.