Joh. Benedictus Hoffmann Pictor Gedanensis in omni genere Pictoriae artis expertus / M. Deisch. - Deisch, Matthaeus (1724-1789) (1745)
Przedstawia portret w półpostaci z paletą przy sztaludze Johanna Benedikta Hoffmanna (1668-1745), malarza gdańskiego.