[Matka i dziecko] St. O. Chrostowski. - Ostoja-Chrostowski, Stanisław (1900-1947) (1931)
Przedstawia kobietę w chustce na głowie klęczącą przy kołysce z dzieckiem. Nad kołyską okno i kwiat w doniczce. Na ścianie krzyż.