Ex-Libris Erna Saeng Ade. - Ade, Mathilde (1877-1953) (1900)
W ozdobnej ramce dziewczyna grająca na harfie, siedząca na skale nad rzeką [Lorelei]. U dołu napis: Ex-Libris, niżej między dwoma ptakami: Erna Saeng. Sygn. aut. w obrębie kompoz.