Gdańsk Ratusz - Rolicz, Stanisław (1913-1997). (Gdańsk, 1946)
Przedstawia widok bryły Ratusza Głównego Miasta w Gdańsku od strony Długiego Targu.
W prawym górnym rogu kompozycji ołówkiem tytuł, sygnatura autora, miejsce powstania i data: 24.8.1946.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce