M. Daniel Gradius, Dantisc. Pastor ad Aed. D. Mariae - Bernigeroth, Johann Martin (1713-1767). ([Lipsk], 1744)
Przedstawia portret stojący w półpostaci pastora Daniela Gradiusa (1669-1713).
U dołu w polu kompozycji inskrypcja: M. Daniel Gradius, Dantisc. Pastor ad Aed. D. Mariae Aet.
U dołu poniżej kompozycji, w prawym rogu sygnatura autora, miejsce wydania i data: J.M. Bernigeroth sc Lipsice 1744.
Keywords: Portrety -- Niemcy -- 18 w