Z Knih Rudolfa Hlavy C. - Cinybulk, Vojtech (1915-1994) (1956)
Przedstawia portret Jana Amosa Komeńskiego, u dołu gałązka laurowa. Napis po bokach wyobrażenia: Z Knih Rudolfa Hlavy. Sygn. aut. w obrębie kompoz.