Z Knih Rudolfa Hlavy - Cinybulk, Vojtech (1915-1994).; Hlava, Rudolf ([S. l., 1956)
Przedstawia portret Jana Amosa Komeńskiego, u dołu gałązka laurowa. Napis po bokach wyobrażenia: Z Knih Rudolfa Hlavy. Sygn. aut. w obrębie kompoz.
Na odwrociu nazwisko aut. technika graf. i data.