[Afisz teatralny. Inc.:] 1. Abonnement. No. 2. Sonntag den 22. Oktober 1815. Das unterbrochne Opferfest. Eine große heroisch-komische Oper in 2 Aufzügen von F. K. Hubert, die Musik ist von Herrn Winter. ([Gdańsk : s.n.], 1815)
Afisz przedstawienia "Das unterbrochne Opferfest. Eine große heroisch-komische Oper in 2 Aufzügen".
Tytuł nadany przez katalogującego.
W górnej części afisza wizerunek orła pruskiego.
Miejsce na podst. treści afisza i katalogu hist. PAN BG.
Keywords: Winter, Peter von -- (1754-1825).; Huber, Franz Xaver -- (1755-1814).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w