[Stan wojenny 1981] [Dworzec PKP] / Fotografował Bogusław Nieznalski. - Nieznalski, Bogusław (1948-2014) (1981)
Przedstawia znak drogowy z naklejonym na nim plakatem Solidarności, za nim widoczny budynek dworca PKP w Gdańsku, 17 grudnia 1981 roku.