Badania nad rytmiką prozy greckiej / Jakub Z. Lichański. - Lichański, Jakub Zdzisław (1946- ). ([Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego], 1987)
Recenzja książki: Rytmika prozy Zosimosa na tle historiografii wczesnobizantyńskiej / Helena Cichocka. - Warszawa, 1985.