[Kościół Mariacki w Gdańsku I] - Kilarski, Maciej (1922-2003). ([Gdańsk], 1948)
Przedstawia fragment wnętrza Kościoła Mariackiego w Gdańsku ze zwałami gruzu.
U dołu kompozycji ołówkiem tytuł, sygnatura autora i data dzienna: 21.IX/48. Miejsce powstania według działalności autora.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce