Ex Libris Ceslai . Kaczmarek Episcopi . Kielcensis : Omnia Pro Christo Rege - Wiszniewski, Kazimierz (1894-1960).; Kaczmarek, Czesław (1895-1963). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1943)
Dach katedry kieleckiej, u góry herb biskupa i dewiza: Omnia Pro Christo Rege, poniżej księgi liturgiczne. U dołu w ozdobnej ramce napis: Ex Libris Ceslai . Kaczmarek Episcopi . Kielcensis. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1900-1945.